Menu ŻarWOKa to owoc azjatyckich poszukiwań mistrza Toma Yena. Podczas długich lat podróży przemierzył całe Chiny wzdłuż i wszerz: od skalistych zboczy Tybetu po gorące wybrzeża Pacyfiku, od Hajnanu po Mandżurię. Nie było łatwo - na przemian moknął od monsunowych deszczy i schnął w ostrym słońcu orientu. Ponoć pokonał smoka, ujarzmił tygrysa i wybierał głazy pod budowę Wielkiego Muru. Krążą opowieści, że nawet nauczył jeść Chińczyków pałeczkami. By dotrzeć do opuszczonych górskich wiosek, przemierzał najdziksze zakątki interioru i dżunglę. Gromadził zapomniane receptury, zgłębiał proporcje składników sosów i słuchał jak kiełkuje ryż na uprawach tarasowych. W siódmym roku pobytu w Państwie Środka doznał oświecenia - czas przekazać swoją wiedzę Europie! Tak powstał ŻarWOK - unikalny kulinarny koncept restauracji z daniami kuchni chińskiej. Nie musicie wierzyć w każdą z przygód Toma Yena. Wystarczy, że otworzycie pudełko z jedną z naszych kompozycji, a aromat przypraw i niezwykły smak przeniesie Was ponad Himalajami prosto do Chin!
Chinatown to barwna nowojorska dzielnica zamieszkiwana przez imigrantów z Państwa Środka. Światło neonów miesza się tutaj z fantastycznymi zapachami, które unoszą się z licznych kramów i orientalnych barów. Każdy, kto tylko zechce może tutaj wejść z ulicy i ekspresowo nasycić swój głód frykasami prosto z woka. Klimat tego miejsca zainspirował nas do nadania ŻarWOKowi formy szybkiej gastronomii. Bez zbędnego czekania dostaniecie tutaj prawdziwe chińskie jedzenie. Smacznego!
Jak celnie powiada klasyk “druga świeżość to nonsens”! Dlatego w ŻarWOKu ryż i noodle serwujemy jedynie w towarzystwie świeżutkich warzyw, przypraw i mięs. A jest w czym wybierać! Coś dla siebie znajdą tutaj zarówno zdeklarowani mięsożercy i wegetarianie, a nawet weganie. Krewetki, wieprzowina, kurczak, wołowina, a może pierwszorzędne tofu? Na co dziś masz ochotę?
Nasz szef kuchni włada nożem kuchennym jak ninja mieczem. To gwarancja, że każdy składnik jest perfekcyjnie pokrojony i uwolni w potrawie 100% smaku. Kapusta pak choi, chilli, kiełki fasoli mung - daj się porwać egzotycznym smakom!
Wiesz, że ryż żywi blisko ⅓ ludności świata? Dołącz do grona zadowolonych użytkowników! Jako bazę do naszych potraw używamy długoziarnistego ryżu jaśminowego. W całej Azji ta odmiana ceniona jest za swój śnieżnobiały kolor, delikatny smak i bogactwo witamin.
Może i nie uwolnimy Tybetu, ale za to możemy coś zrobić, żeby zmniejszyć cierpienia zwierząt. Dlatego w daniach serwowanych przez ŻarWOKa nie używamy jajek z bezdusznego chowu klatkowego.
Poznaj plejadę niezwykłych dań od mistrza Toma Yena. Z gorącego woka niczym magik z kapelusza wyczarowuje klasyczne chińskie pyszności. W naszym lokalu spróbujesz m.in. jedynych w swoim rodzaju pierożków kwik-ton, warzywnych sajgonek, chrupiących krewetek zapiekanych w cieście oraz kilkunastu aromatycznych dań z ryżem i mięsem.