Wejście smoka!

Menu ŻarWOKa to owoc azjatyckich poszukiwań mistrza Toma Yena. Podczas długich lat podróży przemierzył całe Chiny wzdłuż i wszerz: od skalistych zboczy Tybetu po gorące wybrzeża Pacyfiku, od Hajnanu po Mandżurię. Nie było łatwo - na przemian moknął od monsunowych deszczy i schnął w ostrym słońcu orientu. Ponoć pokonał smoka, ujarzmił tygrysa i wybierał głazy pod budowę Wielkiego Muru. Krążą opowieści, że nawet nauczył jeść Chińczyków pałeczkami. By dotrzeć do opuszczonych górskich wiosek, przemierzał najdziksze zakątki interioru i dżunglę. Gromadził zapomniane receptury, zgłębiał proporcje składników sosów i słuchał jak kiełkuje ryż na uprawach tarasowych. W siódmym roku pobytu w Państwie Środka doznał oświecenia - czas przekazać swoją wiedzę Europie! Tak powstał ŻarWOK - unikalny kulinarny koncept restauracji z daniami kuchni chińskiej. Nie musicie wierzyć w każdą z przygód Toma Yena. Wystarczy, że otworzycie pudełko z jedną z naszych kompozycji, a aromat przypraw i niezwykły smak przeniesie Was ponad Himalajami prosto do Chin!

Kawałek Chinatown tuż obok Ciebie

Chinatown to barwna nowojorska dzielnica zamieszkiwana przez imigrantów z Państwa Środka. Światło neonów miesza się tutaj z fantastycznymi zapachami, które unoszą się z licznych kramów i orientalnych barów. Każdy, kto tylko zechce może tutaj wejść z ulicy i ekspresowo nasycić swój głód frykasami prosto z woka. Klimat tego miejsca zainspirował nas do nadania ŻarWOKowi formy szybkiej gastronomii. Bez zbędnego czekania dostaniecie tutaj prawdziwe chińskie jedzenie. Smacznego!

Jedyna słuszna filozofia

Jak celnie powiada klasyk “druga świeżość to nonsens”! Dlatego w ŻarWOKu ryż i noodle serwujemy jedynie w towarzystwie świeżutkich warzyw, przypraw i mięs. A jest w czym wybierać! Coś dla siebie znajdą tutaj zarówno zdeklarowani mięsożercy i wegetarianie, a nawet weganie. Krewetki, wieprzowina, kurczak, wołowina, a może pierwszorzędne tofu? Na co dziś masz ochotę?

Ostro ciachane warzywa

Nasz szef kuchni włada nożem kuchennym jak ninja mieczem. To gwarancja, że każdy składnik jest perfekcyjnie pokrojony i uwolni w potrawie 100% smaku. Kapusta pak choi, chilli, kiełki fasoli mung - daj się porwać egzotycznym smakom!

Rice, rice, baby!

Wiesz, że ryż żywi blisko ⅓ ludności świata? Dołącz do grona zadowolonych użytkowników! Jako bazę do naszych potraw używamy długoziarnistego ryżu jaśminowego. W całej Azji ta odmiana ceniona jest za swój śnieżnobiały kolor, delikatny smak i bogactwo witamin.

Bez jajek z chowu klatkowego

Może i nie uwolnimy Tybetu, ale za to możemy coś zrobić, żeby zmniejszyć cierpienia zwierząt. Dlatego w daniach serwowanych przez ŻarWOKa nie używamy jajek z bezdusznego chowu klatkowego.

Dynastia ŻarWOKa

Poznaj plejadę niezwykłych dań od mistrza Toma Yena. Z gorącego woka niczym magik z kapelusza wyczarowuje klasyczne chińskie pyszności. W naszym lokalu spróbujesz m.in. jedynych w swoim rodzaju pierożków kwik-ton, warzywnych sajgonek, chrupiących krewetek zapiekanych w cieście oraz kilkunastu aromatycznych dań z ryżem i mięsem.

Nasza strona używa plików cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności.